sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Uusi vuosi ja uudet kujeet(ko) :)

Vuonna 2013 tapahtui paljon mukavia asioita, muutama pettymyskin matkaan mahtui, mutta se on elämää.

Heinäkuun alussa hain Öölannista uuden bc-vahvistuksen koiralaumaamme. Bordercollieuros Eyes on The Trooper alias Stikkan (nimetty Abba:n managerin lempinimen mukaan :)) on osoittautunut energiseksi, vilkkaaksi ja keskittymiskykyiseksi tapaukseksi joka tykkää ihmisistä yli kaiken. Tosin herra tykkää käyttää ääntänsä vähän turhankin paljon ja nollasta sataan kiihtyminen tapahtuu melko nopsaan… Tässähän sitä toivottavasti oppii Stikkanin vireen säätelyä ihan alusta alkaen. Toivomuksena olisi että Stikkanista kasvaisi oiva harrastuskaveri tokoon, hakuun, jäljelle, etsintäkokeeseen sekä paimennukseen. Ja ehkäpä sitä voisi yli kymmenen vuoden tauon jälkeen kokeilla agilityäkin jos Stikkan on luustoltaan ehjä.

Kuva: Anja Giermann.

Kurtin kanssa käytiin PK-SM-kisoissa, joissa Kurt teki parhaan tottelevaisuussuorituksen hakukoirista (kiitos kaunis Annukka&Fontti todella tärkeästä treeniavusta!!!), mutta hakumaasto oli meidän osaamistasoon vielä liian vaikea. Suuri pettymyshän se oli, mutta aina ei voi voittaa vaikka kuinka haluaisi… Syksyllä käytiin vielä yksi EK3-kisa ja tästä mukava ykköstulos. Kurtin treenilaskurissa oli vuoden lopussa hakua treenattu 277 kertaa ja 160 kertaa jälkeä (siis koko Kurtin elämän aikana). Stikkan treenasi vuonna 2013 hakua 24 kertaa ja menee hakumetsässä jo kuin vanha tekijä :) ja jälkeä treenattiin 50 kertaa ja esineitä 3 kertaa. Kiitos kaikille koulutettaville hyvistä hakumahdollisuuksista ja tietenkin suurkiitos meidän Huisin nohevalle hakuryhmälle, teidän kanssa on vaan niin kivaa, joskus jopa liiankin :)

Kuva:Sanna Pykäläinen

Robban ilostuttaa arkeamme onnellisena 10-vuotiaana eläkeläispappana!


Tälle vuodelle on tavoitteena ja toiveena että koirat olisivat terveitä ja meillä olisi paljon mukavia treenihetkiä mukavien koirakoiden kera!!! Kurtin kanssa haluaisin saada etsintäkokeesta käyttövalion arvon ja SM-kisoissa olisi hienoa päästä kisaamaan EK:ssa, mutta aika näyttää… Tokon SM-kisat ovat myös tavoitteena sekä olisihan se mukava jos teiniStikkankin aloittaisi kisauransa vuonna 2014. Mutta hiljaa hyvää tulee eli emme pidä turhaa kiirettä, jos osaamistaso saavutetaan niin sitten kisataan, jos ei niin jatketaan treenaamista :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti