lauantai 5. tammikuuta 2013

FI TVA Skogsvallarens Quick

Ei voi muuta sanoa, kuin että hyvältä tuntuu! Tänään saatiin tokon edustusjoukkuekarsintakokeessa kolmas EVL1-tulos ja samalla Kurt-Sanista tuli Suomen tottelevaisuusvalio!! Oli myöskin hieno nähdä missä mennään tällä hetkellä Suomen kovimpaan kärkeen suhteutettuna.

Pisteitä kertyi 263,5 pistettä, sijoitus 20/40.
Paikallaistuminen: 9, siirsi etutassua kerran
Paikallamakuu: 10
Luoksetulo: 8,5, oli nuuskinut maata odotuksessa ja seisominen ei ole paras mahdollinen
Zeta: 0, ahdistelin itse ja koira ei vain keskittynyt eli teki 2 väärää asentoa
Ruutu: 9
Seuraaminen: 7,5, ei keskittynyt kunnolla, oli siis liian kuumana...
Ohjattu: 9
Hyppynouto: 10
Kaket: 10
Tunari: 9

Nyt täytyy lähteä muuttamaan tuota mielentilaa kisojen seuraamiseen eli koiraa tulee pystyä jotenkin laskemaan... Onneksi osallistun kuukauden sisällä Juha Korrin viettiseminaariin, katsotaan löytyykö sieltä avainta onneen... Mutta tätä aloitetaan nyt työstämään ihan kunnolla. Myöskin omaa liikkumista tokosuorituksessa aletaan hiomaan kohti täydellisyyttä. Ne ongelmat, joita ollaan viime aikoina työstetty ovat kivasti poistuneet kuviosta, tosin aina löytyy hiomista kuten edellä näkyy. Mutta nyt paneudutaan siis mielentilan hallintaan ja koiran keskittymiseen!!

Kurt tuli kuudella kisalla valioksi, näin ollen voin sanoa että jokainen kisasuoritus on mennyt hyvin.  Oli myös erittäin palkitsevaa saavuttaa tämä tavoite, sillä matkanvarrella on todellakin ollut kaikenlaista voitettavaa, mutta onneksi järkevällä kouluttamisella saa melkein ihmeitäkin aikaan. Kurt kun on matkan varrella ahdistunut mm. vieraista koirista, vieraista ihmisistä, paikallamakuussa kiertelevästä liikkurista, minun ahdistuneisuudesta.  Mutta onneksi nämä vaikeudet ollaan voitettu.

Kiitokset kuuluvat Karisen Piialle lukuisista puheluista ja treeneistä pohdintoineen, Tommylle ja Jaanalle kanoineen, meidän Tamskin valmennusryhmälle sekä Tavesin maneesitokottelijoille. Kiitokset myös kaikille teille muille joiden kanssa olen treenannut ja teille, joilta olen koulutusvinkkejä myöskin saanut. Ja kiitos Kurt!!
Kuva: Johanna Kempe

3 kommenttia: