sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kriteerin hallinta... ei helppoa, ei :)

Nyt yli 20 vuoden koiraharrastamisen jälkeen alkaa tuntumaan, että olen vihdoinkin oppinut tai ainakin olen opettelemassa kunnollista kriteerin hallintaa... Eli kun koira osaa, niin sitten aletaan kiristämään ruuvia eli koiran tulee tehdä PAREMMIN, jotta saa palkkaa. Sillä suoritukset alkavat huononemaan, jos koiralta ei vaadita ENEMMÄN!!  Ja tietenkin, jos koira tekee jotain ei-toivotusti niin silloin peli laitetaan seis ja ollaan palkkaamatta!! Tämäkin on osoittautunut itselleni yllättävän haastavaksi, kun se on niin kiva palkita koiraa...

Nyt kun Kurt tokovalioitui, niin olen aloittanut pienien yksityiskohtien viilaamisen, kohti täydellisistä suoritusta :) Seuraamisessa ja zetassa kontaktin tulee olla täydellistä käännöksissä ja kaikkialla, häiriöistä huolimatta. Jos kontakti katoaa, lopetan heti ja pyydän tekemään paremmin, korjaus iloisella äänellä (itse ollenkaan kiristymättä), en siis rankaise koiraa millään muulla kuin sillä että tekeminen loppuu hetkeksi ja palkkion mahdollisuus poistuu. Sitten aloitetaan uudestaan ja tämähän näyttää toimivan kivasti.  Noudoissa Kurt korjaa kapulaa kerran matkan varrella, silloin kun on kuumahko... Näissäkin vain peli seis ja uudelleen, kun tekee hyvin niin silloin palkka!

Omaa toimintaani jalostan edelleen, eli pyrin pääsemään kaikista omista turhista vartaloavuista pois... Mielenkiintoista nähdä mille tasolle pääsemme Nahkulin kanssa, mutta parasta kaikessa on se, että nyt me molemmat opettelemme uutta ja se jos mikä on haastavaa sekä mukavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti