maanantai 21. syyskuuta 2015

BH Eyes On The Trooper

Stikkanilla on nyt oikeus kilpailla isojen poikien skaboissa! Lauantaina suoritimme BH-kokeen hyväksytysti. Remmissä seuraaminen erittäin hyvä, muut erinomaisia!! Stikkan oli todella hyvällä asenteella liikenteessä, kontakti loistava kera iloisesti heiluvan hännän, tästä on hyvä jatkaa!! Olen erittäin kiitollinen siitä, että olen pysynyt "kilttinä" kouluttajana enkä ole lähtenyt jatkuvan korjaamisen ja nillittämisen tielle, eteneminen on ollut omalla tavallani näennäisesti hidasta, mutta kyllä se palkitsee loppujen lopuksi. Ja itselleni tärkeintä on kyllä se, että meillä on koirakkona molemmilla mukavaa ja että koira pystyy luottamaan ja arvostamaan minua kouluttajana!!

Ennen kevättä tulee treenata PK-esteet, eteenmeno sekä ampumiset kuntoon ja sitten toivottavasti ensi kaudella päästään kisaamaan haussa ja jäljellä! Kiitos treenikaverit, matka jatkuu kera hyvän fiiliksen!


Sunnuntaina kävin kuuntelemassa Helena Telkänrannan luentoa koiran tunne-elämästä. On aina yhtä ihana kuunnella luennoitsijaa, joka a) tietää asiansa ja b) on innostunut aiheestaan. Helena on evoluutiobiologi ja itse biologina koin hänen luentonsa erittäin mielenkiintoiseksi ja puhtaasti tieteeseen perustuvaksi. Tämäkin luento vahvisti sitä näkemystä, että koiran TUNNETILAT ovat ne joihin koulutuksella tulisi ja pitäisi vaikuttaa, jos näitä ei oteta huomioon, niin koulutus ei ole niin tehokasta kuin se voisi olla. Ja lähtökohtana kaikelle pitäisi varmastikin olla se, että koira voi hyvin ja luottaa omistajaansa.

1 kommentti: