maanantai 21. syyskuuta 2015

Hakua Morten Egtvedtin kanssa Canis Clicker Campissä.

Tämän hakukauden kruunasi viikonlopun hakukurssi (15.-16.8.15) Tukholmassa. Kouluttajana leirillä oli Caniksen perustaja Morten Egtvedt!!

Morten on norjalaisen Caniksen perustaja ja hän on kirjoittanut Sök i teori och praktik-kirjan. Itse olen tämän kirjan oppien mukaan kouluttanut nykyiset hakukoirani, Kurtin ja Stikkanin. Tykkään ihan mielettömästi tästä haun koulutussuuntauksesta. Koiralle opetetaan asiat positiivisesti ja edistyminen on todella tehokasta. Odotin tältä koulutukselta paljon, enkä joutunut pettymään. Oli hienoa nähdä kuinka näitä itse kirjasta oppimia asioita koulutettiin käytännössä. Morten kehui kovasti minun ja kahden ystäväni koiria (olemme kaikki treenanneet koiran tällä "risteilytavalla") ja saimme hyviä vinkkejä jatkoon! Stikkanin kanssa saimme hyvät eväät ilmaisun parantamiseen ja siihen, että koiran tulee tarjota omaehtoisesti toimintoja.

Morten painottaa koirankoulutuksessa, sitä että 1) koirat TARJOAVAT itse toimintaa , 2) kaikki asiat KOULUTETAAN huolella ja todella VAHVOIKSI.  Hän pitää myös erittäin tärkeäni ohjaajan mielentilaa, sillä tämä heijastuu hyvin voimakkaasti koiran toimintaan! Tämä hänen lausahdus jäi vahvasti mieleeni: No fucking hesitation... eli koira ei saa olla EPÄVARMA.

Pidän norjalaisten osaavien hakuharrastajien tyylistä, se on eleetöntä ja koirat todellakin RISTEILEVÄT hakualueella. Silmiinpistävää oli se, että alueen merkkaaminen ja tallominen ei ole niin kovin tarkkaa... Eli maalimiesten sijainnista ei ole kovin tarkkaa tietoa, tärkeää oli vain se, että maalimies ei löydy takaapäin.

Kiitos Minnalle ja Ninalle loistavasta seurasta, oli supermukavaa!!!

Tässä omistuskirjoitus Mortenilta Sök i teori och praktik-kirjaan, aikas osuva...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti