lauantai 20. huhtikuuta 2019

Tokon valintakoekiertue 2019!

Talvikaudella osallistuimme tokon valintakoeturneeseen! Opettavainen kisasetti meille molemmille ja niinhän se on, kisaamaan ei opi kuin kisaamalla....

Stikkan ei ollut ennen valintakokeita kisannut muissa halleissa kuin meidän "omassa" Tamskin hallissa. Eli jännityksellä odotin mitä tuleman pitää. Kiertue alkoi Seinäjoelta, jossa saatiin juuri ja juuri ykköstulos eli kisalippu SM-kisoihin saavutettiin. Oma vuoromme oli loppupäässä ja pidin Stikkania liian kauan hallissa häkkeilemässä, oli melko väsynyt suorituksen aikana. Mutta hienosti suoritti kaikki liikkeet teknisesti niin kuin sillä hetkellä osasi, vauhtia olisi saanut olla enemmän... Peruutus oli luokattoman huono.... katosi alta ja aukesi ulos.

Ennen Turkua treenilistalle joutui peruutus, jossa käytin apuna talutinta estäen koiran katoamisen liian taakse. Käytin "talutinpakotetta" kuitenkin niin positiivisesti kuin mahdollista. Kehuin ja palkkasin Stikkania kun vedin taluttimesta vastaan. Estin taluttimella väärän toiminnon ja sain koiran tajuamaan, että paikka pitää pitää. Kerro asiat koirallesi niin selkeästi, että se ymmärtää mitä siltä halutaan, niin kyllähän se tekee toivottua, jos motivaatio sekä suhde on vaan kunnossa.

Turussa tykkäsin Stikkanin mielentilasti kovasti! Oli innokas sekä rento, tosin tällä kombinaatiolla nollattiin kaket ja ruudusta vitonen.... mutta kokonaisuutena paras valintakoesuoritus. Saldona hyvä kakkostulos. Ja seuraamisessa peruutus oli niin paljon parempi kuin Seinäjoella!!

Tampereella nollattiin sitten kolme liikettä... kaket, tunnari sekä kiertohässäkkä... En tiedä miksi, kaket nyt edelleen vähän levällään, mutta nuo muut liikkeet... Otti henkisesti aika koville, ohjaajalle. Koiran mielentila näytti hyvältä, mutta jotain häikkää oli kun nollia siunaantui ihan urakalla. Eli jäätiin ilman tulosta tällä kertaa.

Ojangossa ekana päivänä kolmostulos, nollasi jälleen kiertohässäkän ja seuraamisesta huonot pisteet, äänteli vähän, saatiin jopa keltainen kortti kun ekassa kehässä väleissäkin haukotteli äänekkäästi... kolmostulos. Toisena päivänä ihan kelposetti, ei yhtään nollaa, mutta tunnarissa 5,5 eli jäätiin kakkostulokseen. Kiertohässäkän analysoinnissa huomasin, että olen vahvistanut hyppyä vähemmän kuin muita liikkeen palasia, liike on tasan niin vahva kuin se heikoin lenkki...

Mitä tästä opimme? Stikkanin kanssa kun tuo tie on ollut melko kivinen, niin ei olla vielä "ehditty" työstämään kaikkia palasia kuntoon. Treenilistalla ennen kesän SM-kisoja on ehdottomasti kokonaisuudet! Nyt valtaosa liikkeistä on varsin hyvällä mallilla noin 8-9:n tasoa valintakoearvostelulla, kaket, tunnari sekä kiertohässäkkä vaativat hienosäätöä ja muut liikkeet ylläpitöä. "Palkkaamattomuus" sekä liikkeiden pitkät välit ja kaikki liikkeet putkeen vaativat vielä harjoitusta!  Pitää treenata myös sivullaistuminen väh. 2 min kontaktissa, jotta kestää välit turhautumatta! Tämä palvelee myös PK:ssa seuraamispaikalla odottamista kun toinen koirakko menee paikallamakuuseen. Stikkan kun ääntelee aina ollessaan epävarma jostain.

Katsotaan saadaanko kokonaisuus kuntoon ennen seuraavaa valintakoekiertuetta. Mutta uuden oppiminen on vallan mielenkiintoista!

Onnea joukkueeseen valituille, olette valtavan taitavia!!


Häkkini on reissukaverini! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti