sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Hakuilumatka Ruotsissa, heinäkuu 2012

Blogin päivittely on ollut vähän jäissä... Mutta josko sitä taas ryhdistäytyisi :)

Kesän kohokohta oli Nahkulin ja minun reissu Ruotsiin. Menimme ystäväni Mia Umaerus-Kempen koulutukseen Kindiin hakuleirille. Leiri kesti koko viikon la-la. Hakua treenattiin ahkerasti ja joka kerta oli eri hakurata!!!

Ryhmässämmä oli 6 koirakkoa ja Mian malinarttu Ida. Rotukirjo oli seuraava: 3 x bc, 1 sakemanni, 1 kultsu, holsku. Kaikki ohjaajat olivat kokeineita koiranohjaajia. Koirien taso oli aloittelevasta voittaja- ja elitluokkaan asti. Ryhmäläiset olivat ihan huippuja, paras hakuleiri missä olen ikinä ollut mukana!!! Oli oikein haikea mieli kun "jouduin" lähtemään Suomea kohti...

Mia painottaa treenaamisessa seuraavaa:

  • koiran tulee oppia etenemään SUORAAN ja kun koira tämän jo "osaa" niin suorat pistot VAADITAAN, eli koirilta vaaditaan aikas paljon! Pistoja siis korjataan paljon. 
  • ilmaisussa koiran tulee olla KORREKTI
  • koirilla ajetaan rataa paljon ja melko pitkääkin eli koira oppii SYSTEEMIN
  • koiran tulee ylittää jälkiä eli suoraan mennään jäljistä huolimatta
  • koiraa kehutaan sanallisesti paljon ja myöskin kielletään jonkin verran sanalla nej... koirat arvostavat sanallista kehua melkoisesti.
Kurt-Sanilta alettiin vaatia kunnolla oikeasti suoria pistoja ja Kurtin piti ylittää jälkiä!!! Sillä Mia huomasi heti, että Kurt tykkää jäljestellä. Itse olen tämän "ongelman" piilottanut siten, että maalimiehet ovat olleet valmiina piiloissa ja ovat menneet takakautta niin jälkiä ei ole varsinaisesti ollut häiritsemässä ja vetämässä vinoon. Mutta nyt tehtiin provosoivia jälkiä, jotka piti ylittää ja jos koira lähti jäljelle, niin kutsuttiin pois ja uusi lähetys. Piston päästä löytyi tietenkin maalimies. Kurt siirtyi siis yliopistotasolle haussa, itse en ole oikein uskaltanut alkaa kunnolla vaatimaan, kun Kurt on kuitenkin ollut aikas haastava haussa. Mutta kokeneiden silmien alla uskaltauduin tämän tekemään ja kannatti. Ja vaikka puhun nyt vaatimisesta niin kaikki tehdään positiivisessa hengessä! Leirillä oli siis superkivaa ja antoisaa!! Kyllä tuollainen intensiivitreeniviikko vie koiraa eteenpäin huimasti.

Ruotsissa koirat ovat hienosti ohjaajilla hallinnassa ja koirien tottelevaisuudessa ei näy huutavia, kiljuvia, painavia koiria. Eli tottis on ihanan tasapainoista. Suosittelen leireilyä Ruotsiin, oli tosi kivaa!!

Kuva: J.Kempe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti