keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kevät - tule jo!

Vaihtelu ja tauko tekee terää! Odotan jo innolla, että pääsen aloittamaan hakutreenit talvitauon jäljiltä. Ja ehkä vieläkin enemmän odotan jälkikauden alkamista :)

Treenasin sunnuntaina ensimmäisen kerran syksyn jälkeen PK-tottista (tosin esteitä ei voinut ottaa) ja hienosti Kurt muisti miten tulee toimia tässä(kin) lajissa. Tosin eihän PK-tottiksessa niin kovin "korkeampaa älykkyyttä" koiralta vaadita eikä kauheasti ohjaajaltakaan (siis opettamisessa), jos sitä vertaa esim. TOKO:n liikkeisiin. Tokon hienoutena on se, että koiralle oikeasti tulee opettaa pilkkua viilaten lukuisia haasteellisia asioita ja koiran tulee myös pystyä siirtymään viretilasta toiseen! PK-tottiksen haasteena on tietenkin riittävän vietikäs suoritus sekä laukauskestävyys + riittävä fysiikka esteiden suorittamiseksi! Mielestäni ainakin kansallisella puolella voi sama oikein sekä hyvin koulutettu hyvä koira suoriutua molemmissa lajeissa mallikkaasti ja jopa ihan SM-tasoa myöden!! No se tästä filosofoinnista...

Eli asiaan :) Nyt on hyvää aikaa suunnitella kauden tavoitteet sekä asiat, joita tulee parantaa tavoitteena niin täydellinen suoritus kuin mahdollista! Eli kevättä ja metsätreenejä odotellessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti