lauantai 10. maaliskuuta 2012

Mieti kenen kanssa treenaat...

Yksi erittäin huomioon otettava asia koiran treenaamisessa on treeniseura!

Ihmiset mallioppivat asioita ja tätä tapahtuu koko ajan ihan huomaamattakin. Oppimista tapahtuu esim. seuraavien asioiden suhteen:
- mikä fiilis on kun treenataan?
- miten koiria palkitaan?
- kielletäänkö koiria treenatessa?
- käytetäänkö pakotteita?
Katsokaapas ja kuunnelkaapas samassa porukassa treenavia koirakoita :) yhtäläisyyksiä todellakin löytyy! Ja erittäin tärkeää olisi myöskin se, että ryhmän jäsenillä on hyvä olla yhdessä, sillä tämä heijastuu myös koiriin treenien aikana.

Myöskin ryhmäläisten asennoituminen treenikoirakoihin on tärkeää, jos ryhmän tai jonkun ryhmäläisen asenne on nähdä vain negatiivisia asioita koirakoista, muuttuu koiran omistajan omakin asenne omaan koiraansa helposti negatiiviseksi ja täten ei nähdä koiran positiivisia puolia... Ja ei olla tyytyväisiä omaan koiraansa (tämä on kuitenkin se yksi tärkeimmistä asioista...). Toki virheistä ja asioista joita tulee parantaa pitää mainita, mutta positiivisessa hengessä! Ja yhtä paljon pitäisi löytää myöskin positiivistakin sanomista, sillä näitäkin aina löytyy, jos vain haluaa niitä nähdä!!!

Eli pyri löytämään treeniseura, jossa viihdyt ja jonka koulutusmetodit ovat mahdollisimman lähellä omiasi. Hyvä ryhmä toki myös antaa jokaiselle vapauden myöskin treenata omalla tavallaankin, jos tämä ei kuitenkaan sodi ryhmän omia periaatteita vastaan.

Varsinkin haussa ryhmän merkitys on aivan valtava. Miettikäähän kuinka monen ystävän kanssa vietätte viikottain keskimäärin 3 tuntia aikaa? Aivan, eli kyllä tämä aika olisi mukava viettää sellaisten henkilöiden kanssa, joiden seurasta nauttii...
Haussa tulee jokaisen ryhmäläisen ottaa myös vastuu toisten koirien etenemisestä! Ja tämä myöskin edellyttää kunnollista sitoutumista ryhmän toimintaan. Ryhmä ei toimi ilman ryhmäläisiä...

Tottelevaisuuden treenaamisessakin ryhmä on tärkeä, sillä koira tulee totuttaa tuomariin, liikkuriin sekä paikallaoloissa muihin koiriin jne.

Myöskin oma "personal trainer" on hyvä olla olemassa. Sillä yhdessä näkee enemmän ja yhteinen aivoriihikin tuottaa uskomattoman hienoja tuloksia. Puhumattakaan siitä kuinka kivaa on treenata hyvän ystävän kanssa, johon (ja jonka silmiin) voi luottaa!!! Onneksi minulla on loistava tilanne tämän suhteen, kiitos Piia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti