maanantai 10. toukokuuta 2010

Alkuvuoden tokottelut!

Heissan kaikille!
Talvella pidettiin yli kolmen kuukauden hakuilutauko ja voi miten se teki hyvää. En muista koska olisin ollut hakuilematta noin kauan... Mutta tottista on treenattu aktiivisesti ja menty treenauksen suhteen vähän laidasta laitaan.

Alkuvuodesta kävimme Trainer´s Choicen kanakurssilla, joka oli mahtavan opettava ja hauska, suosittelen! Tämän jälkeen otimme jälleen Tommylta tunteja Piian kanssa ja tajuttiin monta perustavanlaatuista asiaa! Eli nyt alamme osaamaan teknisesti kouluttaa koiria. Kurt-sanin kanssa olen treenannut paljon erilaisissa häiriöissä ja palkannut paljon nameilla eli tavoitteena pennen siedättäminen häiriöihin. Tämä on onnistunut aikas kivasti :) Ja asiat on tullut ihan oikeasti opetettua huolella!

Vappuviikonloppuna kävimme Marikan kanssa Kenth Svartbergin tokoviikonlopussa ja TYKKÄSIN!!! Hän korosti paljon koiran ja koiranohjaajan välistä suhdettä! Ja sain vähän palautetta naksutinkoulutuslaatikkoon jumittumisesta.... Eli nyt sain hyvää vahvistusta omille pohdinnoille naksuttelun ja kilpailuihin tähtäävän treenauksen yhdistämisestä. Nyt lisään operanttiin koulutukseen suhteen sekä mielentilan merkityksen ja hyvä tulee! Tällä hetkellä tuntuu, että olen vihdoinkin oppinut kouluttamaan koiria, mukava fiilis. On tämä niin kivaa kun oppii koko ajan uusia juttuja ja osaa olla koiria kohtaan ennenkaikkea REILU!!

Tällä hetkellä Kurt osaa tottiksessa aikas kivasti tokon aloluokan liikkeet. Koirahäiriöitä treenaamme koko ajan paljon, sillä Kurt on hieman epäluuloinen vieraita koiria kohtaan. Mutta tilanne on parantunut huimasti.

Robban hioo tokoliikkeitä ja Robban on niin ihanan innokas ja sulkku, sen kanssa on niin ilo treenata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti