maanantai 10. toukokuuta 2010

Hakuilutauko on ohi!! Haku nro 56.-67.

Hakuilut aloitettiin 10.4. ja vau miten penne pelittääi! Jatkoin syksyn risteilyoppien mukaisesti ja aivan kuin mitään pitkää talvitaukoa ei olisi ollutkaan. Into on edelleen hyvä ja Kurt etenee hienosti suoraan. Uskomatonta miten hyvin kyseinen menetelmä sopii pennelle. Alkumaalimiehet ovat olleet useimmiten näkyvinä, mutta kakkosesta eteenpäin maalimiehet ovat olleet valmiina ja Kurt-san vain paranee varmuuden kasvaessa radalla edetessä.

Olin Labradoriyhdistyksen leirillä kouluttamassa ja täällä penne teki noin 15 piston radan, jossa kaikki maalimiehet olivat valmiina, meni upesti. Kurt on kuin juna eli alussa vauhti on hieman hitaampi, mutta sitten vauhti kasvaa ja pysyy loppuunasti samanlaisena. Kurt ei ahdistunut vieraista maalimiehistä ja homma pelitti hyvin. Ja maalimiehet laitettiin ensimmäisen kerran ihan kokonaan peitetyiksi ja olivat 50 metrissä!

Omissa vapputreeneissä meni kaikki vähän pieleen, kun olin suunnitellut treenit hieman huolimattomasti eli jotta risteilytreenit onnistuvat, niin piilojen paikat ja lähetyspaikkat tulevat sopia täysin yhteen + vielä se, että koira tulee oikeasta paikasta edelliseltä maalimieheltä pois... Eli Kurt oli vähän epävarma ja pysähteli lähetysten jälkeen, kun lähetyslinjat ja lähetykset olivat huonoja! No, näistä aina oppii.

Turun palveluskoiraharrastajien kanssa treenattiin viime viikonloppu. Ja opimme molemmat aikas paljon!! Maastot olivat todella vaativat eli oli paljon jyrkkiä kallioseinämiä ja nousuja!! Kurt meni aivan loistavasti ilman apuja jyrkkiä kallioseinämiä ylös ja oli todella sisukas. Huomasin leirillä, että Kurt-sania täytyy nyt alkaa pysäyttelemään keskilinjalla, jolloin pystyy keskittymään paremmin tulevaan pistoon ja pysähdyksiä ei enää tule. Eli laitan suoraan yli, jos on hyvä linja, mutta jos on yhtään säätöä, niin pysäytän. Nyt täytyy vain opettaa penne tulemaan "käteen" keskilinjalla. Pistojen määrä oli keskimäärin noin 11.

Aloituksissa penne on ollut vähän apävarma ja en halua enää laittaa näkyville etukulmia eli kokeilin sunnuntaina, että Kurt näkee maalimiehien menevän etukulmiin ja sitten vasta lähetys, toimii hyvin, sillä nyt koiralla on into ja varmuus lähteä etsimään!

Eilen otettiin ensimmäiset tyhjät, jotka olivat "vahinkotyhjiä"... Tuli 9 löytöä ja kaksi tyhjää! Eli näki etukulmien menevän ja sitten aloitettiin radan ajaminen. Ei löytänyt kasia ja mä jatkoin eteenpäin ja kun kasi jäi, niin kympissäkään ei ollut ketään :) Ja viimeiseltä löutyi onneksi äijä. Mutta kehuin Kurtsania tyhjistä ja jaksoi todella hienosti mennä radan loppuun! Kurt-sanilla on kyllä aivan mahtava työmoraali. Siitä saattaapi tulla aikas makea hakuutuskoira :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti