maanantai 17. toukokuuta 2010

Miia Kiviahon metsäjälkipäivä eli jäljet nro 18.-19.

Olipas antoisa metsäjälkipäivä Koivumäessä. Jari teki meille jäljen, jolle tuli mittaa noin 700 metriä ja 7 keppiä oli jäljellä. Jälki oli 2 tuntia vanha...

Jana on edelleen hakusessa, no ihmekös tuo, kun ei olla sitä edes vielä opetettu :=) Jälki oli vaihtelevassa maastossa ja pohjan vaihdokset eivät vaikuta penneen. Jäljesti ihanan tarkasti ja teki kulmat melko tarkasti. Kaksi keppiä jäi metsään ja yksi hukka tuli matkalla. Hukan jälkeen en auttanut enkä painostanut penneä, Kurt ihmetteli aikansa ja löysi itse jäljen! Tosin jäljesti hetken takajälkeä löytäen kepin :=) Tästä eteenpäin jälki sujui erinomaisesti! Vahtia saisi olla enemmän, mutta luulenpa, että varmuuden kautta tulee vauhtia ja voimaa jäljestämiseen.

Iltapäivällä otettiin janaharjoitus, joka meni hienosti! Apuohjaaja käänsi koiran janan aloituskohdassa kun minä itse olin ylittämässä janaa, samalla sanoin etsi jälki. Eli hetsaan koiraa tällä vähän ja opetan etsi jälki-fraasin merkitystä. Ennen koiran jättöä apparille hetsasin vähän kepillä. Kun koira on nähnyt ohjaajan ylityksen käännetään se pois tai viedään autoon. Sitten ohjaaja ottaa koiraa ja lähettää janalle. Harjoituksessa Kurt-San meni suoraan hyvällä vauhdilla jäljen ylityskohtaan ja otti jäljen oikeaan suuntaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti